Close

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    SoCal, SF
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    New Struts - New Squeaks

    I just replaced all four of the crappy ebay lowering struts that came on my SC2 with new Gabriel Ultra Readmounts (quick struts).

    All was good for about a week, then the squeaking in the back started. It sounds like hardcore rodent porn back there.

    I cleaned the mount surfaces before installation.

    Other possible contributing factors:
    • All the old rubber parts are rotten and need replacement. ( I have the poly kit, still in the box)
    • The crappy ebay sway bar that the PO put on is still there.
    • Not entirely certain that all the rest of the components are stock.


    What do y'all think it might be?


    Here are some pictures from installation day:

    IMG_1333.jpg


    IMG_1334.jpg

    IMG_1338.jpg

    IMG_1340.jpg

    IMG_1341.jpg

    This piece didn't quite fit into the Gabriel strut. I think it may have come with the Crap-struts since they had no lower lip for it to hit. I filed the bottom of it so it would fit.

    IMG_1345.jpg
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    6S Resident Hasselhoff. alexofnazareth's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Columbus, IN
    Posts
    5,135
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If you search on Saturnfans you would see many complaints about these quick strut replacements being squeaky and annoying. That's just how they are.
    Quote Originally Posted by Donnie View Post
    I see a failboat, steaming full speed on an ocean of failsauce into a barrier reef of lol.
    Quote Originally Posted by BC. Livewire View Post
    if you hate seeing money going down the drane

    than do not turbo your car !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Sixthsphere: Home of newbs, cunts, and Shane Jackson.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    SoCal, SF
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    So it seems.

    There must be a reason. One person suggested improper bearing lubrication at the factory.

    The crappy eBay struts didn't squeak. Sound like a brick hitting my undercarriage every time I went over a pebble, yes. Squeak no.

    There has to be a solution.Just gotta find it.

  4. #4

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    SoCal, SF
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    After reading around the interwebs, it seems like the solution is "to just grease it"

    Here be some links!

    https://www.autoserviceprofessional....just-grease-it


    https://www.nyelubricants.com/improv...ight-lubricant


    And my personal favorite, due to the easy to understand diagram:

    https://www.nyelubricants.com/stuff/...n_overview.pdf

  5. #5

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Hammond , Louisiana
    Posts
    1,430
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    are those progress sport springs?

  6. Likes dynonacht liked this post
  7. #6

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    SoCal, SF
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pretty sure those springs were crap painted to look like Progress springs. They performed much better in the dumpster than they ever did on my car.


    Sent from my rotary phone using Tapatalk

  8. #7
    dynonacht's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    farmington mn
    Posts
    3,079
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    those look like progress springs
    2001 red Sc2m R.I.P.
    1998 gold Sc2m (Goldylocks) Ms2 turbo construction
    1995 white Sc1.5m N/A (Becky) R.I.P.
    1999 navy blue Outback 2.5m (un named) DD

  9. #8

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Hammond , Louisiana
    Posts
    1,430
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeah i doubt anyone would take the time to paint springs the same as progress.

    FYI you threw away damn good springs

  10. #9

    Join Date
    Oct 2018
    Location
    SoCal, SF
    Posts
    116
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I was never going to use those springs again. And since I have neither the tools or the inclination to disassemble struts, and I seriously doubt anyone is going to pay to have four worn out struts shipped to them just to salvage an abused set of springs, on the speculation that they *might* be Progress springs, what I threw away was junk that would have taken up space in my garage.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •